Shitake kruidenpoeder

ReceptenDit kruidenpoeder strooi je op als smaakmaker op alles waar je het lekker op vind. Van gebakken eitje, soep, salade, vis, vlees en kip. Zelf vind ik het lekker om het na het bereiden erover heen te strooien. Dan komt de smaak het beste uit. De kruiden komen bij mij altijd van een plantje, de blaadjes laat ik drogen en maal ik zelf met een koffiemolen.

  • 15 gr gedroogde shitake
  • 1 el edelgistvlokken (tegenwoordig ook bij de AH te koop)
  • 2 tl himalayazout (maar ik gebruik de helft ben niet zo van het zout)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl gemalen zwarte poeder
  • 1/4 tl chilipoeder, piment d’Espelette of gebruik gedroogde kleine chilipepertjes

Maal de shitakes in een koffiemolen of kruidenmolen tot poeder, samen met het zout als dat heel grof is. Meng het met de rest van de kruiden en bewaar het in een goed afgesloten pot.