Bloemkoolcouscous

Bloemkoolcouscous

Dze bloemkoolcouscous is heerlijk als lunch. Je kunt er van alles bij eten. Tomaat, avocado, stukjes gerookte kip. Laat vooral je fantasie gaan.  Je kunt het van te voren maken. En als je het gaat eten even snel in de pan warm maken. Maar ook op kamertemperatuur laten komen en eten.

  • 350 gr bloemkoolroosjes fijn gemaakt in foodprocessor
  • 80 gr amandelmeel
  • 2 medium eieren
  • 3 el verse peterselie fijn gehakt
  • 3 el koriander fijn gehakt
  • 1/4 tl gemalen koriander
  • peper en zout naar smaak
  • 4 el kokosolie of ghee om in te bakken

Meng alle ingredienten door elkaar. Laat de kokosolie of ghee warm worden en bak de couscous gaar. Goed blijven roeren zodat het niet aanbrand. Het is genoeg voor 2 porties.

Door de toevoeging van ei krijg je ook je eiwitten binnen. Serveer er eens quacamole bij.