Cashewbrood goed in te vriezen
Bak je dit brood dan heb je ongeveer 12 kleine sneetjes brood. Zelf vind ik het erg lekker en een goed alternatief als je brood met minder koolhydraten wilt eten.
- 200 gram cashewpasta
- 50 gram cassavemeel
- 5 grote eieren
- 1 el appelazijn
- 1/2 tl bakzout
- 1/2 tl zout
Verwarm de oven voor tot 175C en bekleed een kleine cakvorm met bakpapier. Ik gebruik een siliconenbakvorm met losse bodem.
Meng alle ingrediënten met een mixer tot je een dikke beslag hebt zonder klonten. Strijk zo nodig het beslag met de achterkant en een lepel glad.
Zet de vorm in het midden van de oven op een rooster. Bak het brood in ongeveer 40 minuten goudbruin en helemaal gaar. Ik kijk altijd 5 minuten van te voren hoe de vlag erbij staat.
Laat het brood goed afkoelen voordat je het aan gaat snijden. Ik was verrast door de structuur van het brood met zoveel “natte” ingrediënten.