- 500 gr noten naar keus
- 125 gr pompoenpitten
- 80 gr kokosrasp
- 80 ml ahornsiroop
- 2 el kokosolie vloeibaar gemaakt
- 4 el cacao
- 2 tl kaneel
- 1 tl gemberpoeder
- 100 gram pure chocoladestukjes leg deze apart
Verwarm de oven voor op 160C. Leg een vel bakpapier op het rooster.
Hak de noten fijn. Ik gebruik daarvoor de kruidenhakker van mijn draadloze Magimix staafmixer. Het heeft dan fijne en grovere stukken. Doe alle ingredienten (uitgezonderd de chcoladestukjes) in een diepe kom. Meng alles goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over het bakpapier en bak dit in het midden van de oven 10-15 minuten. Schep alles door elkaar en bak het nog 5-10 minuten tot het goudbruin is.
Laat het goed afkoelen en knapperig worden voordat je de chcoladestukjes er door doet.
Ik gebruikte dit keer zonnebloempitten voor de pompoenpitten, omdat ik deze in huis had. De cholade heb ik vervangen voor cacao nibs omdat ik minder suiker wil gebruiken. De ahornsiroop heb ik vervangen door yakonsiroop. Anders dan in het recept doe ik deze pas door de cruesli als deze klaar is.